Verbetertrajecten zoeken

Sector

Looptijd

Doelgroep

icon
icon
icon

Verbeterde zorg voor medewerkers, verbeterde zorg aan cliënten!

Prettig verbeteren? Gebruik de CareRate app!

Surplus is een zorg- en welzijnsorganisatie in Westen Midden-Brabant waar onder andere brede zorg op maat wordt aangeboden dichtbij familie en naasten. De organisatie heeft hoge ambities en werkt continue aan kwaliteitsverbetering voor zowel cliënten als medewerkers. Sinds twee jaar gebeurt dit met – en onder begeleiding van de CareRate verbeter app. Thierry Louter is Adviseur kwaliteit en veiligheid bij Surplus en vertelt enthousiast over zijn ervaringen met het verbetertraject ‘Vertel eens’.

Verbeterpunten uit de teams zelf

Thierry: “De basis van het traject zijn de patiënt- en/of cliënt vragenlijsten die onderdeel worden van de dagelijkse praktijk en werkzaamheden. De werkelijkheidsgetrouwe en relevante feedback die organisatiebreed naar voren komt, maakt dat verbeteringen in de hele organisatie steun vinden en meteen in de praktijk gebracht worden. Feedback is zo geen verplicht rondje meer, maar je betrekt iedereen erbij en je komt tot op maat gemaakte verbeteringen die bij het team en de organisatie passen. Je werkt zo niet alleen aan strategische doelen, maar je nodigt ook uit tot interne verbeteringen. Daar profiteert iedereen van! De betrokkenheid bij medewerkers is ontzettend gestegen. Zij gaan zelf aan de slag met verbeterpunten en bedenken ook: hé, dat kunnen we ook aanvragen. Ze denken ook na over een volgende (verbeter)ronde.

De CareRate Applicaties: Toegankelijk,
digibeet-proof met smoel

Thierry geeft aan dat het gebruikersgemak van de CareRate verbeterApp uitstekend is. Thierry: “Hierdoor snappen we ook wat we doen en kunnen we uitdragen dat positief verbeteren zo lekker werkt. De applicatie zelf werkt ook positief door het dashboard bij een 7 en hoger te laten beginnen en positieve feedback als eerste te melden, zonder dat de rest vervalt. De gimmicks en het complimentenbord met de smiley geven alles echt smoel. Het doelenbord gebruiken we nog niet veel, maar de dikke duimen zijn heel leuk . Kortom de applicatie werkt prima, zelfs de medewerkers die niet zoveel met computers hebben – de ‘digi-foobs’- vinden het leuk.