Verbetertrajecten zoeken

Sector

Looptijd

Doelgroep

icon
icon
icon

CareRate

Voor aantoonbare verbeteringen in de zorg

Ambitieuze doelen voor het verbeteren van de kwaliteit van de zorg vragen om grootse oplossingen; en die hebben we. Volledig veilig én toegankelijk! Negen jaar toewijding aan dit principe maakt de Rate-formule uniek.

Zichtbare en voelbare verbeteringen in jouw zorgorganisatie zijn onze prioriteit. We bekijken gezamenlijk welke onderzoeken, metingen en coachtechnieken het beste passen bij jullie werkzaamheden en leerdoelen. Samen gaan we aan slag met de PDCAS-cyclus voor de zorg en werken we aan een stijgende leercurve.

Razendsnel starten, maximale betrouwbaarheid en beschikbaarheid en de zekerheid van ISO- en NEN-certificatie is onze belofte.

slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide

Gericht kwaliteit verbeteren in de zorg

Met ons brede aanbod aan metingen breng je zowel intern als extern de kracht en knelpunten van jouw zorgorganisatie in beeld. En waarom stoppen bij ‘meten = weten’? Haal alles uit het Rate-platform met doorlopend onderzoek en professionele begeleiding van onze talentpool.

Doorlopend onderzoek voor kwaliteitszorg

Bevlogen zorgmedewerkers, tevreden patiënten en effectieve beleidsvoerders hebben één ding gemeen: aan alle basisbehoeften wordt voldaan. Een zwakke schakel binnen jouw organisatie zal nooit een sterke ketting maken. Daarom hebben onze onderzoeken een duidelijk en behapbaar thema. Geen focus op meten maar op verbeteren, oftewel het proces. De rode draad binnen al onze onderzoeken is daarom een bewezen formule voor zichtbaar resultaat: de Plan-Do-Check-Act-Share cyclus. Waarom is dit effectief? Omdat jouw waarom binnen elke stap wordt bewaakt met gericht beleid, reflectie en aandacht voor het delen van resultaat!

Verbetering heeft ademruimte nodig; organisatorische knelpunten voorkomen dat resultaat zichtbaar en gevoeld wordt. Wanneer resultaat uitblijft is vroeg of laat het uithoudingsvermogen van jouw organisatie uitgeput. Dit vraagt om gericht verbeterbeleid, dat voortkomt uit inzicht op waar het knelt binnen jouw organisatie.

Kwaliteit in de zorg begint met luisteren

‘Alles goed?’ Misschien wel meest gehoorde vraag, met verdacht zelden een oprecht antwoord. Lange vragenlijsten met een net zo brede vraagstelling resulteren vooral in die zelfde oprechtheid, en dat is geen toeval. Met een gerichte vraag laat jij interesse zien en maak je verbetering behapbaar. Onze metingen zijn daarom kort en thematisch. Zo krijg je snel inzicht in de knelpunten die spelen binnen jouw organisatie en voelt patiënt en medewerker zich gehoord. Een meting biedt naast cijfers ook concrete actiepunten om binnen het thema verbetering te realiseren.

Patiënt- en cliënttevredenheid

We willen allemaal zorg van hoge kwaliteit leveren. De meest voor de hand liggende methode om kwaliteit te meten is het monitoren van resultaat, zoals het percentage succesvolle behandelingen. Maar met cijfers alleen krijg je geen volledig beeld van de kwaliteit. Gebruik bijvoorbeeld PREMs om ook de ervaring van de patiënt te onderzoeken. Tevredenheid speelt een belangrijke rol in de belevingswereld van de patiënt. Doorlopend onderzoek geeft grip op zowel de cijfers als de verhalen van patiënten en werkt cyclisch naar meer tevredenheid voor iedereen.

Voor zorgprofessionals

Uit onderzoek blijkt ziekteverzuim binnen de zorg binnen 5 jaar met 16 procent gestegen. Als zorgprofessional je hoofd boven water houden is door toenemende werkdruk al niet vanzelfsprekend, dus waar vind je de tijd voor verbetering? Wij zien persoonlijke verbetering als een investering met als resultaat meer tijd voor wat jou energie geeft. Onze medewerkers Scans bieden helder en persoonlijk inzicht in balans; wanneer werk jij vanuit jouw kracht en waar lek jij energie. Met onze doorlopende onderzoeken houden een vinger aan de pols; zo blijf je in je kracht. Door te investeren in jezelf is ook de winst voor niemand anders dan jij!

Voor teams

Stilstaan bij wat goed gaat is vooruitgang. Met inzicht op de kracht en knelpunten binnen jouw teams maak je met een meting een vliegende start. Binnen hetzelfde krachtige verbeter platform wordt inzichtelijk waar je staat én of het punt op de horizon in zicht is. Maak van de knelpunten binnen jouw teams kernprocessen met gericht onderzoek, en geef verbetering de aandacht die het verdient!

Voor data

De documentatiedruk in de zorg blijft voor veel organisaties een belangrijk knelpunt. In onze ervaring omdat de waarom vaak niet gevoeld wordt. Onze knappe koppen in data-science hebben daarom verschillende geautomatiseerde analyses ontwikkeld om een simpele reden: Waar medewerkers werkdruk ervaren door een berg aan documentatie, floreren juist onze algoritmes in concrete actiepunten identificeren. Zo wordt documentatie behapbaar onafhankelijk van grootte, en kan beleid gevoerd worden op verbetering. Ontdek waarin wij jou inzicht kunnen geven met onze metingen en onderzoeken in data!

onderzoeken gevonden

De Complimentenapp
 • icoonLaagdrempelig en snel
 • icoonEen boost in motivatie
 • icoonVersterkt storytelling
 • icoonVerhoogt betrokkenheid
Interne audits
 • icoongemakkelijk starten
 • icoonResultaat direct inzichtelijk
 • icoonKoppel actie- en verbeterpunten
 • icoonOverzicht op ieder organisatieniveau
Incidenten melding
 • icoonRealtime meldingen
 • icoonKoppel direct actiepunten
 • icoonOverzicht voor verantwoordelijken
 • icoonSnelle en makkelijke registratie
Ervaren bedrijfscultuur
 • icoonToets jouw bedrijfsidentiteit
 • icoonIntern gevoeld
 • icoonExtern ervaren
 • icoonEen overzichtelijk dashboard
Tevredenheid
 • icoonGrip op patiëntwaardering
 • icoonComplimenten per team zichtbaar
 • icoonVerhoog betrokkenheid
 • icoonResultaatgericht verbeteren
Net Promoter Score
 • icoonBewezen methodiek
 • icoonLaagdrempelig en flexibel
 • icoonAmbassadeurs in beeld
 • icoonDetractors in beeld

Het PDCAS model voor bewezen resultaat

Onze werkwijze

Wij geloven dat hoge scores vanzelf volgen als verbeteringen worden gevoeld. Scores zijn een uitstekend middel om in één oogopslag verbetering te zien, maar scores zijn niet het hoofddoel. Succesvol onderzoek resulteert in zichtbare verbetering; of dit nou in werkdrukinnovatie of patiënttevredenheid is. Vanuit deze overtuiging levert CareRate de zorg al 9 jaar aantoonbare verbetering. Resultaatgerichtheid is voor ons de rode draad. Thematische trajecten met gerichte vragenlijsten zorgen voor duidelijke doelen en leveren concrete feedback.

De ruggengraat van het Rate platform, het PDCAS-model, houdt concrete doelen in beeld. De cyclische structuur vormt daarin de motor; niets motiveert meer dan iets goed afronden. Juist met de echte ‘doeners’ die de zorgsector kenmerkt is een doorlopend platform voor succes, delen en evaluatie het geheim voor verbeterkracht!

Plan

icoon

Do

icoon

Check

icoon

Act

icoon

Share

icoon
icon

Meer over de PLAN fase

Verbeterthema’s en -ratio’s

In de plan-fase wordt bepaald welke teams verantwoordelijk zijn voor een verbeterthema en wie er binnen het team de kernverantwoordelijkheid heeft. Ook worden overzichtelijke en realistische doelstellingen gekoppeld aan verbetering met verbeterratio’s.

Stel eerst een doel en bepaal daarna welke deelnemers je nodig hebt om dit doel te halen. Het begint bij het identificeren van verbeterkansen: feedback waar direct een haalbare verbetering aan gekoppeld kan worden. Het percentage verbeterkansen ten opzichte van alle ontvangen feedback is de eerste ratio. De tweede ratio is de response op jouw onderzoek. Met zicht op beide ratio’s weet je dus precies hoeveel deelnemers jij nodig zal hebben om je doelstelling te behalen. Na iedere verbetercyclus wordt vervolgens gekeken of deze ratio’s te verhogen zijn in bijvoorbeeld vraagstelling of communicatie.

icon

Meer over de DO fase

Doen als onderdeel van het verbeterproces

Zorgprofessionals zijn echte aanpakkers; en daarom staat de DO-fase vaak centraal in een verbeterproces. Aanpakken is een waardevolle eigenschap, maar juist daarom blijft het verbeteren van het proces vaak onderbelicht. Het is van belang om binnen het platform concreet te beschrijven welke acties worden ondernomen. Alleen dan kan effectief gereflecteerd worden op verbeteringen.

icon

Meer over de CHECK fase

Breng theorie en praktijk samen

Dit is het moment waarop je binnen het team de praktijk toetst op de theorie. Hebben de uitgevoerde verbeteringen het gewenste effect of zijn er redenen om aan te scherpen? Zoom vervolgens uit en maak concreet hoe de verbetering bijdraagt aan het thema. Levert het daadwerkelijk meer tevreden patiënten of minder werkdruk op? Zo voorkom je dat je als team vervalt in verbeterdrang en werk je resultaatgericht.

icon

Meer over de ACT fase

Processen afronden levert energie!

Het zit in onze natuur om te werken naar iets dat volledig afgerond is, ofwel cyclisch werken. Een sterke ACT-fase levert dan ook hernieuwde energie aan je team. Scherp verbeteringen waar nodig aan, en communiceer binnen je team welke doelstellingen zijn behaald.

icon

Meer over de SHARE fase

Verbetering wordt zichtbaar

CareRate gelooft in delen en niets werkt zo motiverend als een podium voor hard werk. Zorg daarom dat het delen van resultaat ook een kernverantwoordelijkheid is. Met bijvoorbeeld een bericht in de nieuwsbrief laat je jouw contacten zien dat verbetering binnen de organisatie hoog in het vaandel staat. Verbetering met een duidelijk verhaal spreekt veel meer dan één keer per jaar een tevredenheidscijfer publiceren. Bovendien geeft dit jouw teams een continue boost in motivatie!

Niet ‘meten=weten’ maar

Cyclisch verbeteren

image

De totaaloplossing

Zekerheid en flexibiliteit met het Rate platform

Als in onderzoek ‘meten=weten’ het doel is, blijven verbeterkansen liggen. Het Rate-platform legt daarom de nadruk op het verbeterproces met de Plan-Do-Check-Act-Share cyclus. Het dashboard maakt resultaat inzichtelijk en biedt ruimte voor reflectie en het delen van successen. Met duidelijke en behapbare rollen en verbeterthema’s verzamel je gericht en effectief feedback en zijn resultaten op teamniveau inzichtelijk. Zo werk je resultaatgericht en bouw je cyclisch aan nog meer verbeterkracht. Onboarden, invullen van vragenlijsten en inzien van resultaat kan direct op alle apparaten. Flexibel en effectief verbeteren binnen één platform en al jouw data is in veilige handen: Rate is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd.

Veilig

icoon

Flexibel

icoon

Up-to-date

icoon
icon

Verzamel gericht feedback

Verbeteren begint met oprechte interesse

Daarom bieden wij voor elk verbeterthema een apart onderzoek. Dit verhoogt de deelname en de effectiviteit.
icon

Uitgebreide filtermogelijkheden

Direct inzicht in de belangrijkste resultaten

Filter op team, thema of vragenlijsten, op die manier is relevante informatie direct inzichtelijk.
icon

Echt resultaat met het verbeterbord

Doorlopend resultaat met kernverantwoordelijkheden

Zo is verbetering organisatiebreed inzichtelijk en wordt resultaat ook voelbaar. Deel eenvoudig jouw verbetering met het verbeterbord en de deelposter.

image

Ontvang de CareRate brochure in je inbox!

image

EduRate brochure

Aan het verzenden
Inzending gelukt!
Inzending mislukt. Controleer de verplichte velden.
Checkbox*
Aan het verzenden
Inzending gelukt!
Inzending mislukt. Controleer de verplichte velden.

Het Rate-team is van alle markten thuis!

Wij meten beleving, emotie, fysiek en mentaal welbevinden. Om al deze aspecten de aandacht te geven die ze verdienen, zetten wij ons multidisciplinaire team in. Ons team ontwikkelt eigen software-oplossingen, blijft innoveren en zet jouw verbeterproces altijd centraal! We zetten daarbij onze verschillende expertises en achtergronden in voor een resultaatgerichte samenwerking. Ons positieve, informele team heeft een oer-Rotterdamse mentaliteit: ‘niet lullen, maar poetsen’.

Met onze klanten gaan we voor het beste resultaat. We kijken samen met jou naar de verbetermethoden die het beste passen bij jouw organisatie, kansen en doelen. We zorgen daarbij voor goede begeleiding en geven je personeel waar nodig training.

Wil je het Rate team komen versterken? Bekijk onze vacatures, laat je inspireren door de lijfspreuken van onze teamleden en laat ons weten waarom juist die baan je op het lijf geschreven is!

Werken bij Rate.nl

social-media-icon-writer

Bijdragen aan supertoffe innovatie?

Front-end Student

Online Marketeer

Student Back-End Developer

Samen krachten bundelen via de Rate.nl talentpool!

Contact

We helpen je graag verder!

Contact

Aan het verzenden
Inzending gelukt!
Inzending mislukt. Controleer de verplichte velden.
Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden*
Aan het verzenden
Inzending gelukt!
Inzending mislukt. Controleer de verplichte velden.

Email:
Algemeen: [email protected]
Support: [email protected]

Telefoon:
Algemeen: 010 – 822 52 22
Support: 010 – 818 26 59

icon

De platform demo

Plan direct een online afspraak in!

icon

Kom je liever langs?

Dat kan altijd! Bijvoorbeeld omdat..

icon

Routebeschrijving

Hier zijn we te vinden!

Adres:
Stationsplein 45 Unit E1. 165
3013 AK Rotterdam
CareRate routebeschrijving